Екс-командувач сухопутних сил США в Європі порівняв миротворчі місії на Балканах і Донбасі

 

Миротворча місія ООН на Донбасі буде справді дієвою лише якщо в ній братимуть участь “серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату”.
Таку думку висловив генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес, який до грудня 2017 року командував сухопутними силами США у Європі.

“Миротворча місія [в Україні] – корисна”, – сказав Ходжес, провівши паралелі з миротворчою місією на Балканах.

“Коли НАТО надіслало [в Боснію та Герцеговину] свої війська для виконання Дейтонської мирної угоди, в них були чітко прописані правила гри. Вони були потужно озброєні, завжди в бойовій готовності, і це було посланням для сербів та інших – це серйозна сила”, цитує Ходжеса “Голос Америки”.

“Якщо йдеться про ООНівську миротворчу місію [в Україні], вона повинна мати мандат, який не дозволяє заморозити нинішню ситуацію назавжди, як це робить Росія. Метою місії має бути виконання Мінська”, – зауважив Бен Годжес.

“Це повинна бути професійна сила, яку б поважали всі сторони”, – наголосив він.

Читайте також:
Командувач військ США в Європі Бен Ходжес у Києві: Ми теж у вас навчаємося

Посол України при ООН: Найближчим часом зрушень щодо миротворців
на Донбасі не буде, Росія проти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна