Порошенко в Давосі: на зустрічі з прем’єром Ізраїлю нагадав про голодомор і голокост

 

Президент Петро Порошенко, який прибув у Давос на Всесвітній економічний форум, у середу, 24 січня провів зустріч з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Як повідомила прес-служба глави держави, сторони обговорили питання двостороннього порядку денного, шляхи подальшого розвитку дружніх відносин між країнами, ситуацію на Донбасі та необхідність розгортання миротворчої місії ООН на окупованих територіях.

Співрозмовники погодилися щодо необхідності подальшої активізації економічної співпраці та підтвердили готовність завершити переговори щодо укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Петро Порошенко подякував Ізраїлю за підтримку резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо Криму в грудні 2017 року, а також зауважив, що в Україні очікують визнання Ізраїлем Голодомору 1932-1933 років актом геноциду.

З огляду на відзначення 27 січня Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, президент України висловив солідарність з вшануванням пам’яті жертв цієї жахливої трагедії.

Повідомляється, що сторони висловили задоволення позитивною динамікою розвитку українсько-ізраїльського політичного діалогу на всіх рівнях.

При цьому Порошенко поновив своє запрошення Нетаньягу здійснити офіційний візит до України у зручний час.

Цього ж дня президент України в Давосі провів зустріч з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем. Сторони обговорили шляхи подальшої інтеграції енергетичного ринку України до ринку ЄС, а також можливі механізми приєднання України до Енергетичного союзу ЄС.

Як повідомляла “Новинарня“, на форумі в Давосі Петро Порошенко виступить з промовою під час сесії “Центральна і Східна Європа: новий порядок денний для континенту”. Попередньо запланована також його зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна