МЗС України закликає канал Euronews виправити пропагандистський сюжет про Крим

 

Телеканал Euronews зняв сюжет про Крим, не згадуючи у ньому про незаконну анексію півострова.

В англомовному сюжеті, який вийшов в ефір 23 січня, йдеться про навчання для школярів Криму, які організував 68-й інженерний полк російської армії.
Було сказано про те, що дітей навчають встановлювати і знешкоджувати міни, розповідають про саморобні вибухові пристрої, “пояси смертників” та замасковані бомби.
Підполковник армії РФ Євгеній Мусієнко розповів, що школярів заохочують у майбутньому вступати в інженерні війська.

Наприкінці сюжету жителька Євпаторії наголосила на необхідності таких занять, бо “діти повинні знати, як захистити себе”. “Ми повинні виховувати дітей патріотами”, – говорить вона.

Найперше матеріалом Euronews обурився глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, назвавши сюжет “промивання мізків”.

“Жодного слова про незаконну анексію Криму”, – написав дипломат у “Твіттері”.

У Міністерстві закордонних справ України закликали телеканал виправити матеріал. Про це у “Твіттері” написала речник МЗС України Мар’яна Беца.

“Повідомлення повинні ґрунтуватися на фактах. Крим незаконно окупувала Росія. Закликаю Euronews виправити метеріал відповідно до закону”, – заявила Беца.

Як нагадує “Європейська правда”, у лютому 2015 року єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс придбав контрольний пакет акцій Euronews (53%) після візиту Володимира Путіна, що згодом викликало ряд питань з приводу майбутньої редакційної позиції та незалежності відомого телеканалу.

Читайте також:
Власники Euronews заборонили журналістам критикувати Кремль.
Редакція протестує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна