Сніг і Трамп на голову. Чим особливий Давос-2018

 

Сильні снігопади ускладнили приїзд учасників Всесвітнього економічного форуму, який у вівторок, 23 січня, стартує у швейцарському Давосі (гірськолижний курорт в Альпах).

Як повідомляє Reuters, у понеділок, напередодні відкриття форуму, близько 3 тисяч делегатів були змушені докласти чимало зусиль, щоб приїхати в Давос. Адже частину головної залізничної лінії на шляху до міста засипало снігом. Тож люди були змушені їхати автобусами. Польоти гелікоптерів ускладнила погана видимість.

Засипані снігом залізничні колії під Давосом. Фото: KEYSTONE

За словами представників місцевих служб, у понеділок вони евакуювали два десятки жителів із вразливих районів, де існує ризик сходження лавин.  Щоб знешкодити небезпечні льодові нарости на деяких схилах, було використано вибухівку.

Деякі зустрічі перед самітом були скасовані або відкладені, оскільки делегати витратили на доїзд значно більше часу, ніж очікувалось.

Директор форуму з комунікацій Адріан Монк заявив, що цьогоріч перед самітом зафіксовано найбільші снігопади з 2000 року, але сніг не стане реальною перешкодою для учасників щорічного зібрання, і збоїв у реєстрації немає.

На Давоському економічному форумі 2018 року заанонсована присутність близько 3 тисяч учасників із 119 країн.

Дональд Трамп стане першим американським президентом, який відвідає Всесвітній економічний форум у Давосі за майже 20 останніх років.
Президент США виступить зі спеціальною промовою в останній день форуму – 26 січня.

Крім Трампа, у Давосі будуть голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, британський прем’єр Тереза Мей, прем’єр Канади Джастін Трюдо та інші лідери країн, зокрема й Петро Порошенко.

Загалом, пишуть ЗМІ, цього року в Давосі рекордне представництво лідерів “Великої сімки”.

Приїдуть також генсек ООН Антоніу Гутерріш, голова Світової торговельної організації, керівники Організації економічного співробітництва і розвитку, Світового банку і МВФ, 1900 керівників провідних компаній світу та 900 представників неурядових організацій.

Президент України Петро Порошенко візьме участь у дискусії “Центральна та Східна Європа: новий порядок денний континенту” в останній день форуму.

Співголовуватимуть на форумі семеро жінок, серед яких і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, передає BBC.

“Цього року на Всесвітньому економічному форумі багато говоритимуть зовсім не про бізнес. Наприклад, про наслідки “Америка – передусім” для решти світу.
Низка заходів присвячена таким темам, як фейкові новини, доба постправди, кіберзагрозам і кібербезпеці, а також сексуальним домаганням”, – пише ВВС.

Оглядачі припускають, що Дональд Трамп хоче скористатися нагодою і відповісти на закиди про те, що через його політику США втрачають свої лідерські позиції у світі.

Також зазначається, що рішення Трампа поїхати на “нетиповий” для нього форум може бути відповіддю на візит Сі Цзіньпіна, лідера другого провідного гравця у світі – Китаю, який привернув до себе багато уваги на форумі-2017.

Читайте також:
Нова зустріч Порошенка і Трампа відбудеться в Давосі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна