Поведінка сторін конфлікту свідчить про підготовку до ескалації, – Хуг у Донецьку

 

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг заявляє, що сторони на Донбасі активно озброюються та мінують територію, і це свідчить про підготовку до ескалації конфлікту найближчим часом.

Про це він сказав під час брифінгу в Донецьку у вівторок, 23 січня.

“Наші беспілотники зафіксували багато нових траншей. Сторони активно окопуються. Всюди бачимо значну кількість озброєння в окопах і бліндажах”, – сказав Хуг.

Він додав, що також сторони не дотримуються мінських домовленостей і не тільки не проводять заходи щодо розмінування територій, а, навпаки, закладають ще більше мін.

Александр Хуг зазначив, що представники ОБСЄ зафіксували, поміж іншого, військову техніку, яка стоїть на вогневих позиціях як з боку ОРДЛО, так і з боку підконтрольної уряду України території. Зокрема велике скупчення техніки спостерігається у Петровському та у Вікторівці.

“Все свідчить про те, що сторони готуються до нової активізації конфлікту в найближчий час”, – сказав представник ОБСЄ, якого цитує “Українська правда”.

За словами Хуга, занепокоєння викликає також ситуація на Світлодарській дузі та в селі Оленівка, де в неділю від вибуху загинув в автобусі один чоловік із мирного населення та отримав поранення інший.

Раніше повідомлялося, що спостережна місія ОБСЄ на Донбасі за період з 19 по 21 січня зафіксувала 467 вибухів.

Читайте також:
2017 рік АТО був “гарячішим”, ніж 2016-й, і нинішнє перемир’я зірване, – Хуг

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна