Американські “Джавеліни” вже у Грузії. На черзі – Україна

 

Перший етап Грузією закупівлі протитанкових ракетних комплексів Javelin успішно завершений. Система Javelin розміщена в безпечному місці в Грузії.
Про це заявив міністр оборони країни Леван Ізорія після зустрічі з послом США в Грузії, передає 23 січня видання “Грузія онлайн”.

За заявою Ізорія, незабаром почнуться навчання, щоб грузинські військовослужбовці оволоділи навичками, необхідними для використання цієї системи.

Леван Ізорія прийняв сьогодні посла США в Грузії Яна Келлі в міністерстві оборони. Розмова торкалася також “проектів, здійснених разом зі стратегічним партнером в рамках двостороннього співробітництва у сфері оборони, задіяння програми готовності оборони Грузії і перспектив майбутньої співпраці”.

Як відомо, в листопаді 2017 року Державний департамент США ухвалив рішення щодо затвердження продажу Грузії протитанкових ракетних комплексів на суму 75 млн. доларів США.

“Джавеліни” для України Вашингтон планує передати безплатно.
Ідеться про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума очікуваної поставки оцінюється в 47 мільйонів доларів.

Читайте також:
Муженко вже віддав розпорядження готуватися до прийому “Джавелінів”

Бойовики і росіяни вже готуються до протидії українським “Джавелінам”, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна