Живі ланцюги, прапори, смолоскипи: як міста Донбасу відзначали День соборності

 

22 січня Україна відзначала День соборності. Про те, як відбувалися святкування в Донецькій та Луганській областях (окрім тимчасово окупованих районів), розповідають “Новини Донбасу” з посиланням на місцеві ЗМІ.

Так, у Маріуполі відбувся мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку: мешканці міста прийшли з державними прапорами й національною символікою, також були присутні міський голова із заступниками, представники Національної поліції і Збройних сил.

У Покровську святкування також почалися з покладання квітів до пам’ятника Шевченку, а продовжилися в центрльній міській бібліотеці його імені.

А в Бахмуті люди на набережній об’єдналися в символічний ланцюг єдності, до якого долучився й голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Ланцюг єдності утворили й мешканці Мирнограда.

У Слов’янську представники міської влади, громадських організацій, Нацгвардії, військкомату тощо поклали квіти на місці загибелі сотрудника спецпідрозділу СБУ “Альфа” Геннадія Биличенка, до меморіалу в районі Семенівки, біля меморіальної дошки вбитому за проукраїнську позицію депутату Горлівської міськради Владимиру Рыбаку.

Окрім того, учасники акції вишикувалися в живий ланцюг уздовж траси.

А ввечері у Слов’янську відбувся факельний хід: окрім смолоскипів, його учасники несли плакати із закликами до боротьби з корупцією та арешту колишнього мера міста Нелі Штепи.


У Краматорську з нагоди Дня соборності України учні кількох загальноосвітніх шкіл міста утворили живий ланцюг.

Також у сквері імені Тараса Шевченка відбувся урочистий мітинг за участю представників міської й обласної влади, громадських організацій та ін.

“Живий ланцюг” школярів у Краматорську. Фото: “Знамя индустрии”

Читайте також:
У центрі Києві розгорнули рекордний “соборний” прапор – довжиною більше 1 км. ФОТО

День Злуки: у Києві об’єднали береги Дніпра живим ланцюгом з “Петлюрою”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна