Тука: витрати Кремля на “молоді республіки” зростають, а Курченко збагачується

 

Георгій Тука
заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, екс-глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, засновник волонтерського об’єднання “Народний тил”, активіст Майдану

Деякі аспекти життя в “молодих республіках” (FB)

Братньому “донецькому народу” Кремль щорічно надає фінансової підтримки в розмірі 30-35 млрд. руб. Власних доходів ледь вистачає на здійснення соціальних виплат.

Приблизно в таку суму обходиться Росії і утримання “луганського народу” – 30-35 млрд. руб. Власні надходження ледь покривають 22% потреб “молодої республіки”.

І це – без затрат на ведення війни проти України!

Видатки обох “народів” стрімко зростають:

Донецький народ      Луганський народ

2015       44.5 млрд.руб.            28 млрд.руб.
2016       60 млрд.руб.               38 млрд.руб.
2017       68 млрд.руб.               42 млрд.руб.

Як бачимо, фінансове навантаження на Кремль зростає з року в рік.
Воно було б іще більшим, якби не самодіяльність деяких нардепів-псевдопатріотів.

Завдяки псевдопатріотичним діям “обранців” (очевидно, Тука має на увазі блокаду ОРДЛО. – Н), експорт у Росію вугілля з боку “молодих республік” зріс з 1.1 млн. тонн в 2015 році до 4,2 млн. тонн у 2017 році. В чотири рази!

На місцевому ринку (одразу після “деяких дій народних депутатів”) з’явилась така собі компашка ЗАТ “Внєшторгсервіс”, афільована з… паном [Сергієм] Курченком! Ця компанія стрімко взяла під контроль підприємства на окупованій території. Так, наприклад, вага вантажів, відправлених цією компанією в Росію, сягнула більше 200 000 тонн.

Тут, мабуть, пан Курченко дистанційно міцно тисне руку пану Грішину&Co.

Окрім цього, “Внешторгсервис” опанувала місцеві енергетичні ринки. Звички свої пан Курченко не змінює. Його компанія, з одного боку, заборгувала енергетикам біля 250 млн. руб., з другого боку – шахтарям 330 млн. руб. Кидає і перших, і других.

Яким чином взагалі здійснюються розрахунки на окупованій території?

Росія має в своєму розпорядженні дві “сірі” зони – Абхазія і Південна Осетія. Визнавши ці території, Росія започаткувала свої кореспондентські рахунки в “Сбербанке Республики Абхазия”. В тому ж банку має рахунки і “центральний банк ДНР”.
Таким чином, всі розрахунки здійснюються через фінансову установу ще одного псевдодержавного утворення. І все це проходить через систему SWIFT.

Цікаво, що за переміщенням товарів і розрахунки між “народами” відповідальним призначено ту саму фірму “Внешторгсервис” пана Курченка.

Лайно не тоне.

Читайте також:

“Семенченко і ті, хто його заряджає баблом, на блокаді грають всліпу достойних бійців АТО”, – волонтер Сініцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна