На Харківщині попросив притулку в Україні обморожений росіянин

 

Українські прикордонники затримали в Харківській області громадянина Росії, який незаконно перетнув кордон і звернувся із заявою про надання йому статусу біженця в Україні.

Підозрілу особу, за інформацією від місцевого жителя, опівдні 20 січня виявив дільничний інспектор відділу “Стариця” Харківського загону ДПСУ. Чоловік рухався з РФ в Україну.

Як повідомила 21 січня прес-служба ДПСУ, “затриманий одразу ж звернувся до прикордонного наряду з заявою про отримання статусу біженця на території України. Та перш ніж розглядати прохання горе-мандрівника, охоронці кордону встановили, що той потребує невідкладної медичної допомоги, адже він мав ознаки обмороження кінцівок”.

Чоловікові викликали швидку допомогу з Вовчанської ЦРЛ. Медики встановили в нього діагноз “обмороження кінцівок рук та ніг”.

У супроводі військовослужбовців відділу прикордонної служби затриманого доставили до районної лікарні.

За фактом звернення громадянина РФ щодо отримання статусу біженця ДПСУ поінформувала головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області.

Наразі дана особа перебуває на стаціонарному лікуванні під охороною.

Читайте також:
Російська опозиціонерка попросила притулку в Україні, прибувши поїздом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.