Внаслідок теракту в Кабулі загинули щонайменше 6 українців, – МЗС. ОНОВЛЕНО

 

Внаслідок вибуху, який стався в суботу, 20 січня, в готелі Intercontinental у Кабулі (Афганістан), загинув один українець.
Про це йшлося в повідомленні офіційного представника Департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича на його сторінці у “Твіттері”.
Згодом стало відомо про більшу кількість жертв серед громадян України.

Українець, загиблий у столиці Афганістану внаслідок терористичного замаху, був одним зі співробітників місцевої авіакомпанії, інформувало з посиланням на Кирилича “Громадське радіо“.

За словами представника ДКС, консул на місці проведе скоординовані заходи із забезпечення і підтримки громадян України, які перебувають у Кабулі, та всі необхідні процедурні дії, які вчиняються у випадку смерті громадянина України.

У МЗС не уточнили кількість українців, які перебували у готелі.

ОНОВЛЕНО. Міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що внаслідок атаки терористів на готель “Інтерконтиненталь” у Кабулі міг загинути не один, а більше громадян України.
“На жаль, є небезпека, що українців серед загиблих може бути більше. Ведеться постійна робота з владою на місцях”, – написав він у “Твіттері“.
Клімкін додав, що рішуче засуджує терористичну атаку в Кабулі, й висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Поліція Кабула заявила, що внаслідок терористичного  нападу на готель у столиці Афганістану загинули дев’ять громадян України.
Про це повідомила ВВС з посиланням на дані, отримані від місцевих правоохоронців.

Після цього Павло Клімкін заявив, що доповів президенту України про загибель шести громадян України внаслідок нападу на готель в Кабулі.
“Працюємо з правоохоронними органами Афганістану, щоб з’ясувати обставини цього терористичного акту”, – зазначив він.

“За оновленою інформацією, одержаною МЗС України від правоохоронних органів Афганістану, загиблих у Кабулі українців може бути сім”, – повідомив Кирилич.

Разом з тим “Громадське” з посиланням на дані кореспондента іспанської агенції EFE Notocias в Афганістані Бабера Сахела та речника авіакомпанії Kam Air Хаджи Ракіба повідомляє, що вісім із загиблих українців були співробітниками місцевої авіакомпанії Kam Air, серед них було дві жінки.

Зазначається, що загальна кількість загиблих, встановлена наразі, становить 14 осіб, серед них – четверо громадян Афганістану.
Трьох з нападників на готель було вбито під час протистояння з афганськими військовими.

Окрім українців, жертвами нападу стали по одному громадянину Німеччини, Греції, Казахстану. Громадянство ще інших загиблих встановлюється.

Про загибель кількох своїх співробітників повідомила також афганська авіакомпанія Kam Air.

Десять осіб, серед яких четверо цивільних, зазнали поранень.

Близько 160 осіб були врятовані з готелю під час спецоперації.

Готель “Інтерконтиненталь” у Кабулі

Раніше повідомлялося, що 20 січня, близько 21:00, група з чотирьох бойовиків напала на Intercontinental Hotel у Кабулі, де відбувалась IT-конференція, і влаштувала перестрілку із силами безпеки.
У пізніших повідомленнях кількість загиблих зростала. Зрештою поліція повідомила про загибель 18 осіб, серед яких 14 – іноземці. Серед загиблих – кілька нападників, яких було ліквідовано.

Під час атаки 42 працівників Kam Air перебували у готелі. Ті, що вижили, були врятовані силами США, їх перемістили у військовий табір.

Читайте також:
Воююча Україна збільшить свій контингент в Афганістані

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна