Штаб АТО: автобус під Оленівкою обстріляли бойовики, є цивільні жертви

 

У прес-центрі штабу АТО спростували інформацію, поширену сьогодні проросійськими ЗМІ, нібито Збройні сили України обстріляли автобус у “сірій зоні” в районі КПВВ «Оленівка», що на непідконтрольній українському уряду території Донеччини.

За оперативною інформацією, автобус із цивільними особами був обстріляний бойовиками НЗФ ОРДО, ідеться в повідомленні штабу АТО вдень 21 січня.

За словами місцевих мешканців, які у цей час перетинали лінію зіткнення через КПВВ, внаслідок цих дій одна цивільна особа загинула, ще одна – отримала поранення.

“Такі цинічні дії російських найманців спрямовані на дискредитацію української армії у переддень візиту на територію Донецької і Луганської областей першого заступника глави СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга.
Вчергове наголошуємо на тому, що сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленостей”, – ідеться в повідомленні.

ОНОВЛЕНО. Державна прикордонна служба України з посиланням на очевидців повідомляє про двох постраждалих від обстрілу або підриву пасажирів автобуса в районі смт Оленівка Волноваського району Донецької області. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

“Від осіб, які прямують через лінію розмежування, українським прикордонникам стало відомо про те, що в районі населеного пункту Оленівка двоє цивільних осіб – пасажирів мікроавтобуса – постраждало внаслідок чи то обстрілу, чи то ураження осколками від вибуху невідомого вибухового пристрою”, – сказано в повідомленні.

“Наразі обставини надзвичайної ситуації з’ясовуються, інформація уточнюється. Прикордонники сповістили представників міжнародних організацій”, – зазначили в ДПСУ.

Читайте також:
“Проникаюче поранення промежини”.
Що відомо про бойовика “ДНР”, взятого в полон під Широкиним

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.