“Проникаюче поранення промежини”. Що відомо про бойовика “ДНР”, взятого в полон під Широкиним

 

“Вогнепальне больове проникаюче поранення промежини” – так описав військовий медик Олександр Демченко діагноз диверсанта “ДНР”, захопленого українськими військовими в полон 19 січня після бою під Широкиним.

Як передає “Новинарня“, пораненого бойовики – вочевидь у шпиталі в Маріуполі – показало Військове телебачення України в неділю, 21 січня.

За словами Демченка, операція тривала близько семи годин. Стан пораненого залишається важкий, але стабільний.

“Йому було перелито 1,6 літра еротроцитарної маси, близько 1,5 літра плазми“, – розповів Олександр Демченко, додавши, що затриманого готують до наступного етапу медичної евакуації.

Кадр відео

Судячи з відео, полонений залишається в реанімації.

Ім’я його наразі нез’ясоване.

Військове ТБ показало інтерв’ю офіцерів та бійців підрозділу, які затримали диверсанта. (Підрозділ не називається, але відомо, що в районі Широкиного оборону тримає 59-та окрема мотопіхотна бригада ЗСУ).

Вони описали подробиці боєзіткнення, що відбулося в п’ятницю.

19 січня близько 17-ї години в районі Широкиного ворожа диверсійно-розвідувальна група в маскхалатах переміщалася по полю до позицій українських військових – це помітили на одному зі спостережних постів бригади та доповіли командирам. Додатковим силам підрозділу було віддано наказ висунутися для посилення передової роти. “Висунулись – почали проводити роботу”.

Один із викритих диверсантів почав стріляти по одному з українських армійців і був поранений вогнем у відповідь.

Маскхалат, скинутий диверсантом

ДРГ противника почала відхід.

Поранений диверсант також відходив у бік лісопосадки, щоб там сховатися, і скинув білий маскхалат.
Однак важке поранення робило неможливим пересування бойовика, а поплічники залишили його на полі бою.

Українські військовослужбовці надали пораненому противнику першу медичну допомогу, оперативно евакуювали його та передали медикам.

Куртка затриманого бойовика

Один із командирів підрозділу, який підібрав важко пораненого бойовика, показав куртку затриманого: вона російського зразка, так звана “аляска”, а також його автомат АК-74 калібру 5,45 та магазин з набоями.

Автомат затриманого бойовика. Кадри відео

За версією бойовиків ОРДО, 19 січня один боєць сил “ДНР” загинув, один був захоплений в полон.
Про це заявив журналістам так званий “заступник командувача оперативного командування” 1 АК Едуард Басурін.

За його словами, це трапилося “19 лютого о 22.30 (о 21:30 за Києвом) в ході дій диверсійно-розвідувальної групи в районі населеного пункту Широкино під прикриттям мінометного вогню”.

“Один військовослужбовець нашої республіки героїчно загинув, а другий отримав важкі поранення і був узятий в полон”, – сказав речник окупаційного корпусу.

Сторона ОРДО не називає імен убитого й полоненого.

Басурін додав, нібито, “за наявними в оперативному командуванні даними, захоплений в полон солдат знаходиться в слідчому ізоляторі міста Маріуполя, де на нього чиниться фізичний тиск з метою надання свідчень, заздалегідь підготовлених спецслужбами України для розміщення матеріалу в ЗМІ”.

Згідно до українських повідомлень, така заява бойовиків “ДНР” не відповідає дійсності.

Читайте також:
“Витягніть нас. Два 300…”
Бій під Сентянівкою: четверо загиблих, двоє врятованих, полонений. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.