Полякам, які вкрали й сплюндрували прапор України, присудили мінімальний штраф. ФОТО

 

Троє молодих поляків, які минулої осені сплюндрували прапор України, відбулися невеликим штрафом.

Як пише Gazeta Wyborcza, випадок із паплюженням українського прапора стався у місті Свідник Люблінського воєводства 10 вересня 2017 року. Камери відеоспостереження зафіксували, як двоє дівчат та хлопець близько 6:00 ранку зірвали з будівлі Торгово-промислової палати на площі Ринок прапор України. Далі ця компанія на вулиці Францисканській топтала синьо-жовтий прапор та витирала ним взуття.
Муніципальна варта затримала усіх трьох на місці події та викликала поліцію.

 

Затриманим могли висунути підозру за ч.2 ст. 137 кримінального кодексу Польщі – той, хто зневажає чи нищить символ іншої держави, виставлений публічно представництвом цієї держави або наказом польської влади, підлягає штрафу, обмеженню або позбавлення волі на термін до одного року.

Однак поліція в Свіднику вважала інакше, пише “ГВ”. Справу кваліфікували як адміністративне порушення і звинуватили затриманих лише у крадіжці та знищенні майна.

“Не відбулось зневаження прапора. Він був вивішений приватно, а не адміністрацією чи міською владою”, – пояснила сержант Магдалена Зомбек, прес-офіцер міської комендатури поліції у Свіднику.

Із поліцією погодився також і суд, який присудив штраф 300 злотих (близько 2,5 тис. грн) кожному учаснику цієї події – двом дівчатам віком 20 і 21 рік та 26-річному хлопцеві.
Також вони повинні заплатити 150 злотих компенсації фірмі, яка вивісила прапор на будинку.

Читайте також:
Поки нацики у Варшаві палили прапор України,
посол Польщі в Києві дякував за оборону Європи від рашизму

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна