Від 14 років і більше: “ДНР” відправляє до тюрем людей, отриманих з України за обміном

 

Прес-центр штабу АТО з посиланням на дані розвідки повідомляє про факти переслідування, арештів та показових засуджень осіб, які повернулися до самопроголошеної “ДНР” після обміну полоненими.

“Співробітники так званого «МДБ ДНР» інкримінують колишнім бойовикам співпрацю з українськими спецслужбами.
Зокрема, 28 грудня 2017 року затримано громадянина Сиренко С. О. 1984 р.н., що був переданий у так звану «республіку» в рамках процедури обміну полоненими, а 6 січня 2018 року цим же «відомством» були затримані члени «Союзу військовополонених і політв’язнів Донбасу» Максим Гармаш і Сергій Бабич.
У той час, коли вся Україна почесно зустріла звільнених із полону героїв, піклується та надає їм всебічну підтримку і соціальну допомогу, невизнані республіки засуджують своїх «захисників» на терміни від 14,5 до 18 років ув’язнення в колоніях суворого режиму”, – сказано в повідомленні 17 січня.

Читайте також:
В Україні триває нова юридична “чистка” для обміну полоненими

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна