У Румунії обрали третього за півроку прем’єр-міністра – Віоріку Денчіле

 

Президент Румунії Клаус Йоганніс схвалив кандидатуру Віоріку Денчіле для посади прем’єр-міністра країни.

Як повідомляють ЗМІ в Бухаресті, Денчіле у вівторок, 17 січня, висунула керівна Соціал-демократична партія Румунії (ПСД). Надалі президент провів переговори з кандидаткою та консультації з представниками парламентських політичних сил, представниками груп національних меншин.

“Зваживши всі аргументи, взявши до уваги специфічну ситуацію, я вирішив дати ПСД шанс і призначити запропоновану ними кандидатуру”, – сказав Йоганніс.

Він сподівається на завершення процедури призначення до 1 лютого.
Тоді має відбутися голосування за Денчіле в парламенті, де соціал-демократи мають більшість у парламенті.

54-річна Віоріка Денчіле є близьким соратником лідера ПСД Лівіу Драгні, який сам не може претендувати на посаду глави уряду через звинувачення у шахрайстві з підрахунком голосів на виборах.

Денчіле – депутат Європарламенту, обіймає посаду заступника голови комітету з питань сільського господарства та розвитку села.

Як інформувала “Новинарня“, в Румунії глава уряду змінюється втретє за півроку. Прем’єр Міхай Тудосе пішов у відставку після втрати довіри Соціал-демократичної партії 16 січня. Його попередник Сорін Гриндяну звільнився влітку минулого року, так само після втрати підтримки власної партії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна