Під Авдіївкою загинув боєць ДУК ПС Андрій Витвицький “Спікер”, колишній семінарист

 

30-річний боєць ДУК “Правий сектор” Андрій Витвицький з позивним “Спікер” ввечері 16 січня загинув у зоні АТО в районі Авдіївки на Донеччині.

Про це повідомила прес-служба “Правого сектора“, зазначивши, що друг Спікер “загинув смертю хоробрих”.

“Це дивовижна українська людина, різнобічно розвинена, людина честі. З початку Майдану боровся в рядах нашого руху. Після Майдану він присвятив себе війні”, – йдеться в повідомленні на партійному сайті.

“…Член руху з перших днів, учасник боїв на Грушевського, пройшов горнило вуличних зіткнень 18-20 лютого 2014 року. З перших днів війни брав участь у бойових діях на Донбасі у складі Українського добровольчого корпусу. І у нас в Запоріжжі друг Спікер відзначився продуктивною працею розвитку організації”, – розповів Артем Доротенко на сторінці 18-ї резервної сотні ДУК ПС у “Фейсбуці“.

Андрій Витвицький народився 31 грудня 1987 року в Івано-Франківську.

Навчався у католицькій Вищій духовній семінарії у Львові.

“Семінаристи та вірні всієї нашої архідієцезії дякують за життя та служіння Андрія та просять в своїх молитвах вічне спочивання для нього.
Вічне спочивання дай йому Господи, а світло віковічне нехай йому світить”, – ідеться в дописі на сайті Львівської римо-католицької архідієцезії.

Користувачі соцмереж, побратими Витвицького пишуть:

“Неймовірно позитивний Спікер. Завжди з посмішкою, з турботою, з цікавими історіями. Людина, яка завжди була з книгою і дуже смачно готувала”.

“Не так давно в Авдіївці ми сиділи з тобою і ти сказав: “Подивись навколо на наших побратимів і запам`ятай, до кінця року доживуть не всі…” Спи спокійно, брате! Все одно ми на день ближче до перемоги! Слава Героям!”

“Нарваний, правильний, рішучий. Веселун. Часом здавалося що не міг сидіти без активних дій ні хвилини. Жив повним життям і на повну. Закінчив духовну семінарію, але мав покликання воїна. Тому прийшов на Майдан робити революцію”.

Залишилися мати, сестра, дружина і дочка.

ОНОВЛЕНО. Як передає ТСН, Витвицький і ще один доброволець – Михайло Дімітров “Гайдамака” – підірвалися на міні. Дімітров помер від ран наступного дня.

Андрій Витвицький – за підрахунками “Новинарні“, шоста бойова втрата сил АТО з початку січня.
При цьому прес-центр штабу АТО та речник МОУ не повідомляли про смерть бійця позасистемного добровольчого формування.

Читайте також:
Бойові втрати грудня 2017: обличчя всіх загиблих. УТОЧНЕНІ ДАНІ

На Луганському напрямку через підрив 17 січня
загинули двоє військових, п’ятеро поранені

Вегера, Сухін, Анадимб. Хто вони – троє бійців ЗСУ, загиблих 10 січня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна