Захарченко заборонив своїм підданим їздити в Україну. Потерпають зокрема вчителі

 

Ватажок сепаратистського угруповання “ДНР” Олександр Захарченко видав “указ”, у якому тимчасово, із 20 грудня, забороняє своїм “держслужбовцям” та працівникам муніципальних структур відвідувати територію, підконтрольну уряду України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться на сайті так званого “міністерства державної безпеки ДНР”.

Розпорядження було підписано ще 15 грудня 2017 року.

Воно стосується, найперше, працівників “державної” сфери ОРДО, органів “місцевого самоуправління”, “прокуратури” бойовиків, “центрального банку”, а також – працівників закладів та організацій муніципальної форми власності.

На такий крок в “ДНР” пішли, бо, за їхніми словами, нібито збільшилася кількість завербованих українським спецслужбами мешканців окремих районів Донецької області.

Ідеться про працівників підприємств, установ, закладів державної та муніципальної форм власності, яких “під загрозою фізичного та психологічного впливу по відношенню до них та їх родичів змушують до здійснення розвідувально-підривної діяльності на території ДНР”.

“Указ” Захарченко підписав, наголошується в документі, найперше, з міркувань особистої безпеки “громадян ДНР”.

В “МГБ ДНР” додали, що лише за 2017 рік вони затримали 246 осіб за підозрою у шпигунстві та державній зраді. Із них 148 – співробітники “державної сфери ДНР”.

Також силовики терористів кажуть, що серед тих, кого “ДНР” передала Україні в рамках обміну військовополонених, також є співробітники держпідприємств “ДНР”, які відмовилися від співпраці з українськими спецслужбами.

Показово, що так звана “депутатка народної ради ДНР” Анастасія Селіванова на своїй сторінці у “Фейсбуці” пише, що “указ” Захарченка боляче б’є зокрема по вчителях ОРДО: їм пропонують підписати документ, за яким вони не зможуть виїжджати на підконтрольну територію України.

За словами Селіванової, в її подруги-вчительки літня мама перебуває в селі під Красноармійськом (нова назва – Покровськ) Донецької області, вона потребує догляду. А щоб приїздити туди з ОРДО, доведеться звільнитися з роботи.

Інші колеги-педагоги, за словами “депутатки”, теж звільняються, аби позбутися мітки державного службовця.

“У школі двоє вчителів пенсійного віку написали заяву за власним бажанням, всередині року, – пише Селіванова. – Вони вчителі від Бога, і заміну їм буде знайти вкрай важко. В Україні у них діти та внуки, і заслужену пенсію в Україні вони, хай і з проблемами, але отримують.
Подруга, швидше за все, теж напише заяву за власним бажанням, звільниться та поїде геть”.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
Указ Захарченка: вважати лінію фронту “держкордоном ДНР”

“ДНРівські” школярі здали бойовикам заслуженого педагога Штейна,
який виступив на захист України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна