Під Радою загасили шини, Семенченко палив портрети Порошенка й Путіна. ВІДЕО

 

На площі Конституції в Києві, навпроти центрального входу до Верховної Ради, близько 11:15 у вівторок, 16 січня, відбулася сутичка між мітингувальниками та правоохоронцями.

Як передає “Новинарня“, учасники акції протесту запалили шини, і поліцейські їх загасили, попри опір деяких активістів.

Надалі правоохоронці стоять перед центральним входом до парламенту, а мітингувальники за парканом вигукують гасла проти поліції, в тому числі нецензурні.

Нардеп від “Самопомочі” Семен Семенченко заявив, що активісти спалили прапор Росії, портрети Володимира Путіна, Петра Порошенка і Віктора Медведчука та ін.

“Біля Верховної Ради активісти “Руху “Визволення” спалили прапор країни-агресора РФ, портрети Путіна, а також його агентів в Україні: “Лоліта”, “Старий”, “Соколовський”. Спецназу дали команду врятувати прапор РФ і портрети. Спецназівці організували напад на активістів, яке було зупинено бійцями “внутрішнього корпусу батальйону “Донбас” і ветеранами інших підрозділів. Спецназом був застосований газ. Спроба спецназівців врятувати російський прапор, портрети Путіна, агентів “Лоліти”, “Соколовського”, “Старого” провалилися”, – написав Семенченко у “Фейсбуці”.

Водночас на поширеному “Рухом “Визволення” відео можна побачити, як шини гасять співробітники ДСНС у пожежних одностроях.

Цього ранку біля будівлі Верховної Ради посилені заходи безпеки, зібрано додаткові сили правоохоронців. На вулиці Грушевського були встановлені металеві рамки.

Як передає УНІАН, у маніфестації взяли участь кілька десятків людей. Серед їхніх гасел, зокрема, “конфіскувати власність бандитів Януковича”.
Інший транспарант заявляє про вимогу ухвалити законопроект “Про захист української державності від проявів колабораціонізму” (№7425).

Верховна Рада в цей час розглядає в другому читанні проект закону про деокупацію Донбасу.

Як відомо, в жовтні 2017 року під ВР почалася наметова акція “Руху “Визволення” на чолі з Семеном Семенченком, яка досі не завершилася.

Читайте також:
Соціологи й громадські активісти висловили застереження
щодо законопроекту про деокупацію Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна