“Передова – в Кончі-Заспі”. Очільницю ДФС Києва викрили на шахрайському отриманні “корочки” з АТО

 

Начальник головного управління Державної фіскальної служби в Києві Людмила Демченко фігурує в низці кримінальних проваджень, зокрема про фіктивне отримання статусу учасника АТО для уникнення люстрації.

Про це повідомляє видання “Наші гроші” з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Зокрема, серед іншого згадується про провадження з липня 2015 року веде прокуратура міста Краматорськ Донецької області.

“Те, що в ньому фігурує Демченко, підтверджує ухвала Краматорського міського суду, якою прокурор прокуратури Краматорська Станіслав Опря отримав доступ до інформації про вхідні та вихідні дзвінки сім-карти мобільного оператора Демченко”, – йдеться в повідомленні “НГ”.

Видання стверджує, що в рамках цього провадження встановлено ряд службових осіб ГУ ДФС Києва, які використовували підроблені довідки учасників АТО для уникнення люстрації – у тому числі заступник начальника управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Києві, начальник ГУ ДФС у Києві, перший заступник начальника ГУ ДФС у Києві, начальник Київської міської митниці ДФС України, начальник 2-го оперативного управління ГУ ВБ ДФС, перший заступник начальника Головного слідчого управління фінрозслідувань.

Щодо Людмили Демченко встановлено, що вона нібито перебувала в зоні АТО медсестрою, але фактично перебувала в санаторії у Кончі-Заспі (Київ).

Провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України – “службове підроблення”, де покарання – від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Останній рух по підроблених довідках був, згідно з інформацією з судового реєстру, в листопаді 2015 року.

Прокурор Станіслав Опря за цей час встиг перевестися в Київську міську прокуратуру №6 і в листопаді 2017 звільнитися, про що свідчить його декларація.

Згідно з інформацією “наших грошей”, низка посадовців ДФС проходили по справі про розкрадання понад 3 млрд. грн. в системі податкової в 2012-2013 роках злочинною організацією Януковича, Азарова, Клименка під час незаконного відшкодування ПДВ.
Людмила Демченко в матеріалах справи не зафіксована взагалі, хоча в той час працювала заступницею начальника Державної податкової інспекції в Печерському районі Києва, у грудні 2012 року стала виконувати обов’язки начальника ДПІ у Печерському районі Києва, а в червні знову повернулася на посаду замначальника ДПІ у Печерському районі.

Також “НГ” зазначає, що перша згадка про Демченко судовому реєстрі була ще у грудні 2014 року – в ухвалі Печерського районного суду Києва.
Головне слідче правління Генпрокуратури проводило досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 2  ст. 364 та ч. 3 ст. 212  КК України – “зловживання владою або службовим становищем” та “ухиляння від сплати податків”.
Слідство у рамках цього провадження встановило, що Людмила Демченко та ряд інших осіб з іншими невстановленими слідствами особами “надають послуги з прикриття фіктивних фінансово-господарських операцій, переведення безготівкових грошових коштів у готівку та укриття їх від податкового обліку та здійснення інших сумнівних фінансово-господарських операцій, пов’язаних із легалізацією (відмиванням) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом”.

“Чиновниця уникла люстрації, прикрившись постановою Окружного адмінсуду Києва, перебуваючи на посаді помічника нардепа від БПП Ніни Южаніної – екс-керівника компанії «Експрес-інформ», яка володіє ліцензією на мовлення «5-го каналу» Петра Порошенка”, – йдеться у повідомленні.

На посаду головної ДФСниці Києва Демченко призначив очільник ДФС Роман Насіров – колишній голова комітету з питань податкової та митної політики, який тепер очолює Южаніна.

Читайте також:
Насіров отримав обвинувальний акт.
Справа йде до суду

В Україні вже понад 305 тисяч учасників АТО. З них півтисячі фіскалів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна