Дурні, дороги і ріки. У Росії втопили трактор, який діставав кран, що рятував бензовоз. ФОТО, ВІДЕО

 

Важковаговий трактор пішов під кригу на річці Лена в Кіренському районі Іркутській області (Російська Федерація). Він намагався визволити автокран, який раніше теж потонув при спробі дістати з дна бензовоз, який провалився ще раніше.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 16 січня, повідомляє сайт іркутського главку МНС РФ.

При цьому у відомстві всю провину за потрійне нехлюйство покладають на місцеву владу.

“Повну зневагу до питань безпеки демонструє влада Кіренського району, де минулого тижня на нелегальній переправі пішли під лід річки Лена відразу два великовантажні автомобілі. Замість того, щоб вжити максимум заходів для негайної ліквідації всіх несанкціонованих проїздів по зимових водоймах, керівництво штабу з ліквідації наслідків події на Лені ухвалює дивне рішення – виганяють на річку 25-тонний трактор, який теж іде на дно”, – сказано в повідомленні.

Затоплення трактора -ваговоза Т10М трапилося ввечері 15 січня.

А вже 16 січня біля села Ічера Кіренського району пішов під воду ще один трактор – ДТ-75, який перетинав річку.

“Вкотре була порушена заборона виїзду на лід водойми, а місцева влада просто-напросто проігнорувала” рекомендації МНС щодо посилення боротьби з нелегальними льодовими переправами.

Фоторепортаж:

трактор ДТ-75 автокран - Лена _1 автокран - Лена _2 автокран - трактор - Лена автокран - Лена
<
>

Місцезнаходження тракториста, який керував другим затонулим трактором, “встановлюється”.

Особливої пікантності справі додає той факт, що всі зазначені НП трапилися тоді, коли в Кіренському районі було оголошено “тиждень безпеки з метою виявлення несанкціонованих льодових переправ і запобігання нещасним випадкам”.

“Залишається відкритим питання, чи встигне місцева влада втопити всю важку техніку в районі, перш ніж почує заклики співробітників МНС Росії щільно зайнятися питаннями безпеки на водних об’єктах?” – риторично запитує автор допису на сайті главку МНС.

Раніше повідомлялося, що бензовоз “Урал” пішов під лід біля Ічери 10 січня, коли водій намагався перетнути Лену через нелегальну переправу. Він встиг вибратися з кабіни. Тоді власник бензовоза направив до річки автокран, який теж провалився і “буквально встав на цистерну”.
При провалі бензовоза стався розлив палива на площі майже 600 квадратних метрів.
Рятувальники до понеділка, 15 січня, зібрали з річки більше семи тонн нафтопродуктів.

Читайте також:
У мережі з’явилося відео, як російський солдат
по дурості спалив БТР за 28 мільйонів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна