Баста, Михалков. Мінкульт розширив список “забанених” в Україні зірок з РФ

 

Міністерство культури України внесло відомого російського режисера Нікіту Михалкова та ще низку “зірок” до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.
Відповідний наказ №55 міністра Євгена Нищука, датований 15 січня, опублікований на сайті відомства.

До списку також внесені соліст гурту Hі-Fі Дмитро Фомін, білоруський телеведучий Дмитро Шепелєв, який працює на російських та українських каналах, та російський реп-виконавець Василь Вакуленко, відомий під псевдонімом “Баста”.

“Оновити перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, доповнивши його особами Фомін Дмитро Анатолійович, Шепелєв Дмитро Андрійович, Вакуленко Василь Михайлович, Михалков Микита Сергійович”, – йдеться в тексті наказу.

Зазначається, що відповідний наказ був виданий, зокрема на підставі звернення Служби безпеки України від 4 січня 2018 року.

Раніше Служба безпеки України заборонила в’їзд на три роки на територію країни російському співакові, екс-солісту гурту Hi-Fi Міті Фоміну. Він у Львові на музичному фестивалі Alfa Jazz назвав Крим “російською територією”, а себе “голубом миру”.
Також російський репер Баста (Василь Вакуленко) був “забанений” СБУ на в’їзд протягом трьох років  у зв’язку з тим, що після анексії Криму виступав з концертами на окупованому півострові та незаконно перетинав український кордон на в’їзд у Крим.

Читайте також:
Українські артисти, які виступають в РФ, мають бути марковані
і платити військовий збір, – Кириленко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна