У Литві відбувся телемарафон на підтримку українського Донбасу

 

У Литві на національному телеканалі LRT під час благодійного марафону “Разом до перемоги” зібрали 82,7 тис. євро на гуманітарну допомогу для українського Донбасу, який постраждав внаслідок російської агресії.

Як повідомили в прес-службі посольства України в Литовській Республіці, захід відбувся 13 січня і був приурочений до 27-ї річниці трагічних подій у Вільнюсі 13 січня 1991 року (День захисників свободи).

Другий благодійний телемарафон організували міжнародна волонтерська організація “Blue/Yellow” та Литовське національне радіо та телебачення.

Участь в ефірі взяли, серед інших, українські військові та волонтери, посол України в Литві Володимир Яценківський, перший голова парламенту Литви після відновлення незалежності Вітаутас Ландсбергіс, глави дипломатичних місій Грузії, Латвії та Естонії, посадовці МЗС та міноборони Литви, група українських дітей зі східних регіонів, які навчаються у Вільнюському будинку литовців, та ін.

Із вітальними відеозверненнями до учасників телемарафону звернулися президент Литви Даля Грибаускайте та прем’єр-міністр Саулюс Скверняліс.

Посол Яценківський зачитав вітального листа від президента України Петра Порошенка “зі словами глибокої подяки” Литовській Республіці за тверду і активну підтримку України у її боротьбі з зовнішньою агресією, а також привітаннями братньому Литовському народу з нагоди відзначення 100-річчя відновлення литовської державності”.

У рамках телемарафону свої музичні твори представили виконавці з України, Литви та Латвії.

“Лише упродовж прямого ефіру благодійного телемарафону глядачі надіслали близько 82700 євро, отримувач яких – організація “Blue/Yellow”, що надає допомогу постраждалим внаслідок російської агресії на території Донецької та Луганської областей, українським військовим, їхнім родинам, дітям, які втратили батьків, а також міським громадам”, – наголосили в МЗС.

Читайте також:
Учасники АТО у Харкові подарували Грибаускайте
виготовлений власноруч прапор Литви.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна