СБУ оприлюднила нові “розцінки” корупції у військкоматах

 

Співробітники військової контррозвідки СБУ викрили на хабарах двох посадовців військових комісаріатів у Харкові та на Рівненщині.

Як передає “Новинарня“, зокрема, на хабарі попався заступник військкома одного з об’єднаних райвійськкоматів Харкова.

Правоохоронці встановили, що капітан ЗСУ вимагав від місцевого жителя 700 доларів США за проставлення у його військовому квитку штампу постановки на облік як непридатного до військової служби.

Співробітники СБ України затримали зловмисника в його службовому кабінеті під час отримання всієї суми хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляє прес-центр СБУ 15 січня.

На Рівненщині за матеріалами Служби безпеки України та військової прокуратури оголошено про підозру в скоєнні злочину старшому офіцеру одного з РВК.

Оперативники спецслужби встановили, що майор вимагав від підприємця 13,5 тисяч гривень (500 доларів) “відкату” за нібито здійснення перевезень резервістів та військовозобов’язаних.

“Фактично договори та акти виконаних робіт підписувались, проте послуги з перевезення не надавалися, а гроші, що перераховувались на рахунок перевізника, передавалися посадовцю”, – зазначають у спецслужбі.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України правоохоронці затримали зловмисника під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Читайте також:
У Дніпрі затримали військкома, який вимагав хабар у власника транспорту

Від примусу – до рекрутингу й сервісу.
В Україні стартує реформа військкоматів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна