На Харківщині трьох патрульних “копів” затримали за систематичні хабарі з водіїв. ФОТО

 

Прокуратура Харківської області викрила в регіоні злочинну схему системного вимагання хабарів співробітниками патрульної поліції та отримання ними неправомірної вигоди від водіїв.

Про це 15 січня повідомила прес-служба відомства.

Зазначається, що операцію було проведено спільно з СБУ, керівництвом управління патрульної поліції та підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції.

“Наразі встановлено, що патрульні налагодили схему з вимагання та отримання від водіїв неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності за нібито порушення правил дорожнього руху. Також встановлено факти службового підроблення – поліцейські незаконно видавали громадянам, які не мали водійського посвідчення, підроблений тимчасовий дозвіл на право управління транспортним засобом”, – ідеться в повідомленні обласної прокуратури.

До складу групи входили троє патрульних поліцейських. Лейтенанти залучили до пособництва також таксиста, який знаходив водіїв-порушників.

Двох патрульних викрили на гарячому вночі 15 січня під час передачі їм понад 20 тис. грн.
Крім того, задокументовано цілу низку фактів одержання грошей членами цієї групи.

Фото затримання:

хабар - патрульна поліція в Харкові хабар - патрульна поліція в Харкові _3 хабар - патрульна поліція в Харкові _1
<
>
Фото: обласна прокуратура Харківщини

Наразі вони затримані у порядку ст. 208 КПК України. Ще одному патрульному повідомлено про підозру.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368, ч. 1. ст. 366 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, службове підроблення).

Вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та притягнення до кримінальної відповідальності водія таксі.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Слідчі прокуратури звертаються до громадян, які постраждали від незаконних дій патрульних, з проханням повідомити про це прокуратуру Харківської області (м. Харків, вул. Богдана Хмельницького, 4).

Читайте також:
У Києві на хабарі затримали патрульного “копа” – інспектора

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна