“Мобільна” криза “ДНР”: Vodafone хоче ремонтувати кабель, Захарченко – “віджимати” Vodafone

 

Мобільний оператор “Vodafone Україна” звернувся до Донецької обласної адміністрації, СММ ОБСЄ та Спільного центру з контролю і координації для дозволу на ремонт пошкоджених ліній зв’язку на Донеччині.

Про це в коментарі “Громадському ТБ” повідомила прес-секретарка компанії Вікторія Рубан.

Вона підтвердила, що 11 січня були пошкоджені магістральні кабелі ліній зв’язку, через що в ОРДО та частині підконтрольної Донеччини зник мобільний зв’язок.

“Одне з пошкоджень, яке може бути ліквідоване, – в “сірій зоні”. Практично його можна відремонтувати, якщо буде фізичний доступ до цієї ділянки”, — сказала речниця.

Вона не уточнила координати місця аварії, бо “це може бути предметом маніпуляцій і небезпечно”.

За словами Рубан, компанія ще не отримала дозволу на ремонт і відповідних гарантій безпеки для бригади.

“Ми б хотіли відновити зв’язок, бо там наші люди живуть. Наскільки я розумію, українських операторів на непідконтрольній території не залишилось. Переважна більшість користувалася Vodafone — це декілька мільйонів людей”, – сказала вона.

Вона зазначила, що з Vodafone не можна телефонувати на номери окупаційного оператора “ДНР” — “Фенікс”, адже українська компанія працює лише по ліцензіях, яких у “Фенікса” немає.

Також, за словами Рубан, на окупованій території закриті усі офіси Vodafone, не продаються офіційно стартові пакети, а рахунки поповнити можна на підконтрольній Україні території.

Тим часом ватажок “ДНР” Олександр Захарченко заявив про можливість введення “зовнішнього управління” на території ОРДО щодо компанії “Vodafone-Україна”.

За словами Захарченка, раніше “через диверсії” була припинена робота мобільного оператора на території “ДНР”.

Лідер бойовиків заявив, що при необхідності в так званій “ДНР” можуть ввести “зовнішнє управління” над “Vodafone-Україна”, і “відповідні дії вже провадяться”.

Нагадаємо, що на окупованій частині Донецької області вже кілька діб відсутній мобільний зв’язок українського оператора “Vodafone”, де спричинило хвилювання серед населення ОРДО та переселенців, у яких залишаються родичі на окупованій території.
Водночас в “ДНР” заявили про перебої зі зв’язком у окупаційного оператора “Фенікс”.
Бойовики і сепаратисти “ДНР” заявляють, нібито кабель пошкодили ЗС України.

Читайте також:
Vodafone “приєднав” Авдіївку й Торецьк до “ДНР”, назвавши ОРДЛО “не Україною”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна