До Естонії прибули 12 винищувачів F-16 зі США

 

На естонську авіабазу в Емарі прибули 12 винищувачів F-16 112-ї ескадрильї ВПС Національної гвардії США з Огайо, щоб взяти участь у міжнародних навчаннях.

Бойові машини прилетіли в Естонію з американської авіабази Толедо, не роблячи зупинок по шляху, повідомляє ERR прес-службу генштабу Сил оборони Естонії.

За словами виконуючого обов’язки командувача ВПС Естонії полковника Рійво Валге, одна з цілей майбутніх навчань – відпрацювати майстерність у повітряних широкомасштабних операціях. На допомогу естонцям у цих навчаннях прийдуть також досвідчені авіанавідники з Бельгії.

Навчання триватимуть до середини березня.

Вправи “повітря-повітря” пройдуть у призначених для цього тренувальних зонах на островах і в Західній Естонії на висотах не нижче 1,5 км. Вправи “повітря-земля” відпрацюють на центральному полігоні Сил оборони, в його околицях можливі польоти на низьких висотах.

F-16 Fighting Falcon – американський багатофункціональний легкий винищувач четвертого покоління.

Читайте також:
Трамп “продав” до Норвегії винищувачі з комп’ютерної гри

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна