У Генштабі створили Раду резервістів – для їх переходу від обов’язкової служби до контрактної

 

У Генеральному штабі Збройних сил України створили Раду резервістів, яка займатиметься питанням переходу від обов’язкової служби до контрактної у військовому резерві.

Як передає УНІАН, про це сьогодні, 14 січня, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Максим Праута.

 “На даний час ведеться робота щодо переходу від обов’язкової служби в резерві до добровільної із підписанням контракту на службу у військовому резерві. З метою спільного опрацювання шляхів такого переходу, пошуку вагомих стимулів для укладання контрактів на службу у військовому резерві при Генеральному штабі Збройних сил України створили Раду резервістів ЗСУ”, – зазначив Праута.

За його словами, Рада вже почала роботу над розробкою законопроекту щодо соціальних пільг і гарантій резервістам за контрактом.

Також речник Міноборони повідомив, що нині в ЗСУ – майже 140 тисяч резервістів.

“У Збройних силах проходять службу в оперативному резерві близько 140 тисяч резервістів. Це переважно колишні мобілізовані з бойовим досвідом, які після завершення терміну служби зараховані до оперативного резерву, що є обов’язковим під час особливого періоду”, – додав Праута.

Як повідомляла “Новинарня“, у листопаді 2017 року т.в.о. державного секретаря Міністерства оборони Володимир Говор заявляв, що на той час до оперативного резерву ЗСУ було зараховано близько 136 тисяч резервістів, з них понад 111 тисяч – в оперативному резерві першої черги бойових бригад і полків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна