Завод Малишева продав за рік озброєнь на рекордні 3 млрд.

 

Харківське держпідприємство “Завод імені Малишева”, що входить до складу концерну “Укроборонпром”, у 2017 році продав озброєння та іншу продукцію на рекордну для себе суму понад 3 млрд. грн.

Про це повідомила прес-служба УОП.

Зазначається, що такий результат був досягнутий завдяки виконанню всіх поставлених завдань вчасно, у тому числі – завершенню планових відправок танків БМ “Оплот” для Таїланду.

“Остання у 2017 році партія бойових машин пройшла стаціонарні та польові випробування, вся продукція була перевірена замовником, отримала відповідні сертифікати та 27 грудня – відправлена”, – ідеться в прес-релізі.

“За контрактом з Таїландом заводу Малишева залишилося здати замовнику всього декілька бойових машин. На підприємстві планують завершити виконання домовленостей в I кварталі 2018 року”, – додали на підприємстві.

У Пакистан підприємство відправило п’яту партію моторно-трансмісійних установок для бойової машини “Аль-Халід-1” (двигун, трансмісія, системи обслуговування двигуна, система очищення повітря, броньований дах).

Виконання цих експортних контрактів відбулося в рамках дозавантаження підприємства після повного виконання всіх взятих перед Міністерством оборони України зобов’язань, за якими були відремонтовані танки “Булат”, що вже направлені в танкові бригади Збройних сил України.

Зазначається, що на даний момент завод готовий приступити до виконання державного оборонного замовлення з виготовлення танків “Оплот” для ЗСУ.

“Такі позитивні зміни були досягнуті, в першу чергу, завдяки кадровій політиці, яку проводить “Укроборонпром”, у рамках якої з 2014  року на підприємстві було звільнено чотири очільника”, – ідеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що “Укроборонпром” в 2017 році передав армії 3673 одиниці військової техніки та озброєння та 16 тисяч – за три роки.

Читайте також:
Гройсман наполягає на відставці голови Укроборонпрому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна