Трамп “продав” до Норвегії винищувачі з комп’ютерної гри

 

Президент США Дональд Трамп повідомив про продаж Норвегії винищувачів F-52, які існують тільки в комп’ютерній грі “Call of Duty”.

Так він обмовився 11 січня під час виступу на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг у Білому домі, повідомляє “Європейська правда“, посилаючись на The Washington Post.

“У листопаді ми почали поставляти перші винищувачі F-52 та F-35. Загалом ми поставимо 52 літаки, і декілька з них вже доставили навіть достроково”, – сказав Трамп.

Глава Білого дому читав заяву з аркуша і, ймовірно, об’єднав цифру 52 з позначкою винищувача – F (fighter).

Американська компанія Lockheed Martin, яка є виробником F-35 Lightning II, заявила, що Норвегія вже оплатила постачання 40 винищувачів F-35 і вже отримала 10 літаків даної моделі.

На сайті компанії нічого не повідомляється про програму розробки літаків F-52, натомість винищувач з такою назвою існує лише в популярній комп’ютерній грі “Call of Duty: Advanced Warfare”.

Читайте також:
Ненависть до Білого дому, сльози Меланії й секрет зачіски Трампа:
про що йдеться у книжці, яку хотів заборонити президент США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна