Для загального “блага”: Facebook змінює принцип формування стрічки

 

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що має намір змінити принцип відбору пріоритетних записів у стрічках користувачів, обмеживши число повідомлень від компаній, новин і відео.
Таким чином команда Facebook має намір зробити мережу такою, що більше розташовує до особистого спілкування користувачів, написав Цукерберг на своїй сторінці.

Він пояснив, що став отримувати все більше скарг на те, що масово вироблений контент починає витісняти зі стрічок повідомлення від близьких і друзів.

“Легко зрозуміти, як це сталося. За останні кілька років відео та інший публічний контент вибуховими темпами поширювалися на Facebook. Через це у вашій стрічці з’являється все більше публічних записів, а число записів від друзів і родичів зменшується. Це змінило баланс і відсунуло нас від найбільш важливої речі, для якої призначений Facebook — допомагати нам підтримувати контакт”, — пояснив засновник мережі.

За його словами, команда соціальної мережі відчуває свою відповідальність за те, щоб Facebоok був не просто засобом розваги, а й сприяв “благополуччю” користувачів.

Дослідження показали, зазначає Цукерберг, що соціальні мережі несуть благо тоді, коли використовуються для підтримки контакту між окремими людьми. Перегляд відео та читання статей, хоча вони можуть бути більш інформативні, не допомагають соціальній комунікації.

Тому порядок формування ФБ-стрічки буде змінено, і в ній з’явиться більше повідомлень від друзів.

“Хочу пояснити: я готовий до того, що після цих змін скоротиться час, який люди проводять на Facebook, а деякі засоби взаємодії перестануть бути популярними. Але я також сподіваюся, що час, який ви будете тут проводити, стане більш цінним”, — написав Цукерберг.

Читайте також:
Трамп звинуватив Facebook і ЗМІ у змові проти нього

Facebook видалив фото синьо-жовтих українців у Севастополі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна