Українські ППО збили другий ворожий безпілотник з початку перемир’я

 

Протягом новорічно-різвяного перемир’я українські підрозділи ППО на Донбасі збили вже другий ворожий безпілотник.
Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

“10 січня близько 21:23 засобами РЕБ (радіоелектронної боротьби) було виявлено безпілотний літальний апарат противника, ймовірно типу «Орлан-10». Ворожий безпілотник здійснював збір розвідувальної інформації по маршруту Горлівка – Артемове – Курдюмівка – Очеретине.
Після підтвердження роботи безпілотника радіолокаційними засобами ППО, близько 23:40 ціль було знищено вогневим підрозділом протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України”, – ідеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що протягом цієї ночі 10-11 січня на Донецькому та Приморському напрямках українськими підрозділами радіотехнічних військ було зафіксовано розвідувальні польоти ще двох ворожих БПЛА.

“Дані факти є черговим доказом грубих порушень російсько-окупаційними військами новорічно-різвяного перемир’я та Мінських домовленостей”, – наголосили у штабі АТО.

Як інформувала “Новинарня“, 28 грудня 2017 року був збитий ЗСУ російський безпілотник типу “Орлан-10”, який здійснював збір розвідувальної інформації за маршрутом Зайцеве–Кодима–Семигір’я.

Різдвяне перемир’я почалося 23 грудня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна