СБУ відкрила кримінальну справу за фактом розголошення імен агентів НАБУ

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за фактом розголошення імен детективів НАБУ під прикриттям.
Про це заявив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, повідомляє “Укрінформ“.

“СБУ порушила кримінальну справу за фактом розголошення державної таємниці”, – зазначив він.

Також Кривенко заявив, що через розголошення імен детективів під прикриттям НАБУ і САП були змушені зупинити близько десяти спецоперацій.

“Близько 10 кримінальних проваджень під прикриттям були зупинені. Ми розуміли, що не варто продовжувати і ставити під загрозу життя наших агентів та осіб, які співпрацювали зі слідством”, – прокоментував прокурор.

Читайте також:
Генпрокуратура розкрила особу секретного агента НАБУ “Катерини”

Як повідомляла “Новинарня“, 29 листопада 2017 року Державна міграційна служба повідомила, що затримано агента Національного антикорупційного бюро під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Було акцентовано, що це Сергій Боярський (Титенков) – син колишнього нардепа від Партії регіонів.
Крім того, ввечері у Національному антикорупційному бюро СБУ провела обшуки. Деякі ЗМІ повідомляли про ще сімох затриманих працівників НАБУ.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив під прикриттям не пропонував хабар Пімаховій, а проводив довготривалу спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України, зірвавши її.
За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для Бюро, СБУ “завербувала” підозрювану Пімахову для тиску та кримінального переслідування працівників Антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців в розмовах із Титенковим. Натомість НАБУ оприлюднило відеозаписи, акцентуючи на тому, що Пімахова перша виставила протизаконні корупційні умови отримання українського паспорта громадянином Ірану.

Керівники НАБУ Артем Ситник і САП – Назар Холодницький 30 листопада провели зустріч із генпрокурором Луценком. Після цього вони повідомили, що ніхто з агентів НАБУ затриманий не буде.

Своєю чергою генпрокурор Юрій Луценко заявив, що працівники НАБУ вчинили протизаконну провокацію проти чиновника міграційної служби. Також він спростував інформацію про затримання сімох працівників НАБУ.

Стало відомо, що співробітники Генеральної прокуратури провели обшук зокрема в агента НАБУ Катерини. Про це 1 грудня повідомила ЗМІ прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, назвавши ім’я агентки – Катерина Сікорська.
Як відомо, агент Катерина була ключовою фігурою в розслідуванні НАБУ “бурштинової” справи нардепів Розенблата і Полякова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.