Новітня “Аурига”, ще 20 “Градів” і нові рубежі оборони: розвідка розповіла, як ОРДЛО готуються відбивати наступ ЗСУ

 

В районі міста Дебальцеве (непідконтрольна територія Донеччини) зафіксована новітня російська мобільна станція супутникового зв’язку типу “Аурига”, яка призначена для організації захищеного зв’язку і використовується в ЗС Росії.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті групи “Інформаційний спротив”, що співпрацює з українською розвідкою, від 6 січня.

У зведенні також зазначено, що для забезпечення діяльності частин і з’єднань 1-го та 2-го армійських корпусів (“армії ДНР і ЛНР”) в тижневий період з території Росії було доставлено 20 одиниць 122-мм ракетних систем залпового вогню “Град”, чотири БМП-2 та ешелон з боєприпасами для артилерійських систем різного калібру.

“У н.п. Макіївка на території ВАТ «Укругольснаб», де окупанти організували один зі складів боєприпасів, представниками «1-го АК ДНР» здійснювалися завантаження боєприпасів для артилерійського озброєння, в т. ч. для РСЗВ. Надалі ці боєприпаси автомобільним транспортом (автомобілі «Урал», КамАЗ) перевозилися в напрямку н.п. Горлівка, Ясинувата”, – сказано в повідомленні.

Станом на початок 2018 року в “1 омсбр 1 АК ДНР” (мотострілецька бригада, в/ч 08801) закінчена повна ротація всього командного складу рівнів взвод-рота-батальйон.
За вказівкою командування 8-ї армії ЗС РФ, серед командування зазначеної частини також відбулися зміни – на посади командування частини (командир і заступники), а також начальника штабу, прибули кадрові військові ЗС Росії.

“Окупанти очікують наступу ЗСУ з боку Трьохізбенки в напрямку на Сміле і висоту 175,9 з метою відрізання «кишки» біля Сокільників. У зв’язку з цими «очікуваннями» противник поетапно підсилює всі свої опорні пункти вздовж дороги Сокільники – Пришиб – Слов’яносербськ, за останню добу між Слов’яносербськом і Красним Лиманом переганяли дві одиниці МТ-ЛБ і одну БМП-1”, – сповіщає “Інфоспротив”.

В районі Бетманового окупанти активно обладнають батальйонний район оборони – вже створено кілька опорних пунктів (ряд інженерних споруд знаходяться прямо на території даного н. п.). Також противник активно мінує нейтральну смугу і підходи до селища.
Схожі роботи відбуваються і на ділянці Гольмівське – Доломітне, також на цій ділянці відзначається поява обладнаних позицій для вогневих засобів типу ПТРК або ЗУ-23-2.

Використовуючи перемир’я, окупанти активно поповнюють боєкомплект своїх мобільних вогневих груп, що діють на північ від Авдіївки на ділянці від Кам’янки до Верхньоторецька. На північ від Ясинуватої з боку Зорьки від залізниці ведеться перекидання боєприпасів кількома “Уралами” через приватний сектор в район висоти 272,2 біля дороги Е-50.

“За наявною інформацією, командування бойовиків «ДНР» розглядає можливість використання вибухонебезпечного газу для закачування у ствол шахти “Бутівка” з метою проведення провокації. Зокрема, пропонується закачати такий газ через дегазуючий вентиляційний ствол, з’єднаний під землею зі стволом шахти “Бутівка”, – попереджає розвідка.

Читайте також:
УС СЦКК: бойовики використовують перемир’я для створення позицій
у населених пунктах і блокують ОБСЄ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна