“Евакуація 200”: на Луганщині ЗСУ передали ідентифіковані останки бойовиків, убитих ще у вересні

 

На КПВВ “Станиця Луганська”, в рамках гуманітарного проекту ЗСУ “Евакуація 200”, відбулася передача представникам ОРЛО останків тіл загиблих – імовірно, представників незаконних збройних формувань. Вони ще у вересні 2017 року були знайдені пошуковою групою цивільно-військового співробітництва неподалік міста Щастя.
Як передає “Новинарня“, про це 6 січня повідомила мобільна прес-група ОТУ “Луганськ”.

Зазначається, що в результаті тісної міжвідомчої співпраці Збройних сил України, Національної поліції України та органів судово-медичної експертизи було встановлено особи загиблих. Після проведення необхідних слідчих дій та ДНК експертизи знайдено родичів загиблих, що мешкають на тимчасово окупованій території Луганської області.

“Ми і надалі будемо проводити пошукові роботи в рамках проекту «Евакуація 200» по виявленню останків загиблих та передачі їх після проведення експертизи сім’ям”, – зазначив командир групи майор Олег Нещадим.

Останки передали родичам загиблих. При отримані тіл були присутні представники Всеукраїнської спілки ветеранів війни в Афганістані, які співпрацюють з обома сторонами в рамках проекту.

Прес-центр штабу АТО поширив також відео з події:

 Нагадаємо, в грудні військові ЗСУ під Авдіївкою провели евакуацію загиблого бойовика, який, імовірно, пролежав на промці два з половиною місяці.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна