Щоб наповнити скарбницю: ДАІшники “ДНР” вилучають права за будь-яке порушення на дорозі

 

В ОРДО при будь-якому порушенні правил дорожнього руху співробітник “ДАІ” з числа силовиків-сепаратистів вилучає у водія його посвідчення. 

Про це повідомила адвокат із Донецька Анастасія Буторкіна в коментарях “республіканській” газеті, передає видання “Донецкие новости“.

“В даний час при виявленні порушень ПДР співробітник державтоінспекції складає протокол про адміністративне правопорушення, копія якого під підпис вручається особі, яка його вчинила. Варто звернути особливу увагу, що при цьому вилучається посвідчення водія і видається тимчасовий – терміном на 3 місяці – дозвіл, що дає право керування транспортними засобами за наявності документа, що посвідчує особу”, – розповіла адвокат.

Буторкіна уточнила, що вилучені водійські права зберігаються в підрозділах “ДАІ МВС ДНР”.

“Для їх повернення водій повинен звернутися в міське відділення ДАІ і надати квитанцію про оплату штрафу, а також тимчасовий дозвіл на керування транспортним засобом, виданий на місці правопорушення. У разі, якщо за порушення ПДР винесено постанову про позбавлення права керування транспортними засобами, посвідчення водія зберігається в підрозділі ДАІ до закінчення терміну позбавлення права керування транспортними засобами”, – пояснила донецька юристка.

За словами адвоката, штраф має бути сплачений в скарбницю бойовиків не пізніше ніж через 15 днів з моменту вручення копії “постанови” про порушення правил дорожнього руху.

У разі несплати призначеного стягнення в зазначений термін “постанова” прямує у “виконавчу службу” незаконного угруповання для примусового виконання.

“В даному випадку сума штрафу буде подвоєна, і додатково доведеться сплатити суму виконавчого збору в розмірі 10% від суми штрафу”, – резюмувала Буторкіна.

Читайте також:
Окупанти в “ДНР” насаджують свої “бляхи” та обмежують українські автономери

“ДНР” підвищила мінімальну пенсію паралельно з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна