Омелян пообіцяв “хороші новини” про прихід Ryanair в Україну

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував появу “хороших новин про Ryanair” у контексті заходу авіакомпанії на український ринок.

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу “Еспрессо”, повідомляє avianews.com.

“Ryanair буде в цьому році в Україні, думаю, протягом січня про це буде хороша новина”, – сказав Омелян.

За словами міністра, в країні мають бути дешеві авіаперевізники і високий рівень конкуренції на цьому ринку.

“Українці готові літати, більше того, іноземці готові літати в Україну, якщо будуть низькі ціни, і відкривати для себе нашу державу. А це важливо як для розвитку  бізнесу, так і для туристичних контактів”, – наголосив Омелян.

Він також повідомив, що Україна “йде в тренді європейського ринку, коли сегмент бюджетних авіаперевезень зростає, і класичні авіакомпанії повинні змінювати свою політику”.

“Пасажир не готовий платити великі гроші за звичайний вид перевезень. Йому просто важливо долетіти з точки А в точку Б максимально швидко і дешево, а не в супер розкішних умовах або золоті”, – сказав Омелян.

Раніше міністр повідомляв, що переговори Ryanair і аеропорту “Бориспіль” уже на фінальній стадії.

Нагадаємо, у липні 2017 року “Бориспіль” оголосив, що не пристає на вимоги найбільшого європейського лоукостера щодо обслуговування. У відповідь авіакомпанія звинуватила керівництво аеропорту в лобіюванні інтересів одного перевізника – МАУ, через якого нібито і не вдалось домовитись.

Тоді ж Ryanair зупинив продажі квитків в Україну та невдовзі заявив, що відмовився від обіцяного виходу на український ринок.

Міністр інфраструктури Омелян звинуватив у зриві домовленостей директора аеропорту Павла Рябікіна. Той, у свою чергу, заявив про політичний тиск з боку міністра і прем’єра, а пропозиції Ryanair назвав економічно збитковими.

Як повідомляв “Смак подорожника”,  загалом Ryanair  планував відкрити 11 маршрутів з України: з Києва – до Лондона, Манчестера, Стокгольма та Ейндховена та зі Львова – в Лондон, Ейндховен, Берлін, Вроцлав, Краків, Будапешт, Меммінген.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна