“ДНР” підвищила мінімальну пенсію паралельно з Україною

 

Із 1 січня влада самопроголошеної “ДНР” має намір платити мешканцям окупованих районів Донецької області більшу пенсію.

Як передає “Новинарня“, сепаратистські офіційні сайти повідомляють, що 15 грудня 2017 року ватажок “ДНР” Олександр Захарченко “Про збільшення пенсійних виплат”, згідно з яким мінімальна пенсія від “ДНР” з 1 січня 2018 року має становити 2904 російських рублів.

“Указом постановлено встановити з 1 січня 2018 року розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, сум індексації та інших доплат до пенсії) не менше 2904,00 (дві тисячі дев’ятсот чотири) російських рублі”, – зазначено в повідомленні на сайті так званої “ради міністрів ДНР”.

Також ватажок донецьких бойовиків ухвалив, що розмір пенсійних виплат для одержувачів пенсій у зв’язку з втратою годувальника визначається законодавством, але не може бути нижче:
– на одного утриманця – 100% від розміру пенсійної виплати, встановленої п. 1.1 цього указу (2904,00 руб.);
– на двох утриманців – 120% від розміру пенсійної виплати, встановленої п. 1.1 цього указу;
– на трьох і більше утриманців – 150% від розміру пенсійної виплати, встановленої п. 1.1 цього указу.

2904 рублів приблизно дорівнює 1428 грн.

На підконтрольній Україні території у 2018 році мінімальну пенсію українець із 25 роками страхового стажу (вимога для тих, хто йтиме на пенсію від 1 січня) отримуватиме на рівні 1452 грн.
Це на 140 грн. більше, ніж на початку 2017-го (1312 грн.).
Люди з інвалідністю з дитинства, діти з інвалідністю, пенсіонери, які не мають повного страхового стажу, можуть розраховувати на пенсію, збільшену на 45%, до 1373 грн.

Читайте також:
Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна