СБУ підтвердила затримання в Москві учасника АТО Негоди

 

У Москві російські силовики незаконно затримали громадянина України, учасника АТО Олег Негоду, який їхав до Росії до своїх родичів.
Про це повідомила прес-служба СБУ.

“Російські спецслужби здійснили чергову антиукраїнську провокацію, незаконно затримавши в Москві громадянина України, учасника антитерористичної операції Олега Негоду”, – йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що ФСБ РФ “полює” на українців на російській території, тож поїздки до країни-агресора вкрай небезпечні.

Зазначається, що російські спецслужби намагаються втягувати українських громадян у протиправну діяльність, штучно створюючи компрометуючі ситуації, а також використовують родинні зв’язки, щоб виманити українців, насамперед учасників АТО, на свою територію для організації таких провокацій.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Москві затриманий киянин Олег Негода, який в кінці 2017 року їхав в Саратов (РФ) до сестри.
Міністерство закордонних справ України звернулося до МЗС РФ з вимогою підтвердити факт і роз’яснити обставини затримання українця.

Читайте також:
СБУ показала трьох ветеранів АТО, яких виманили в Росію, щоб інспірувати теракти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна