За першу добу біометричного контролю український кордон перетнули 1,9 тис. росіян

 

За першу добу дії системи біометричного контролю при в’їзді в Україну кордон перетнули 3,3 тисячі іноземців. З них близько 1,9 тисячі осіб – громадяни Російської Федерації.

Про це повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

“За першу добу роботи системи біометричного контролю кордон перетнули понад 3,3 тис. іноземців з тієї категорії, яка підлягає цьому біометричному контролю, з них майже 1,9 тис. – громадяни РФ”, – сказав він.

За словами Слободяна, система працювала без збоїв, якихось конфліктних ситуацій або провокацій також не було. “Громадяни спокійно реагують“, – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, з 1 січня 2018 року на пунктах пропуску на українському кордоні запрацювала система біометричного контролю для громадян 70 країн (зокрема – Росії), з яких можуть виходити загрози для українців й національної безпеки України.

Біометричний контроль запроваджено відповідно до указу президента №256/2017 від 30 серпня 2017 року, яким ведено в дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 10 липня “Про посилення контролю за в’їздом до України, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, дотриманням ними правил перебування на території України”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна