Причетним до вбивства Ноздровської пригрозили “санкціями Магнітського”

 

Британський та американський фінансист, один з ініціаторів ухвалення у США та інших країнах “актів Магнітського” Вільям Браудер закликав покарати винних у вбивстві української юристки Ірини Ноздровської.

“Усі, хто брав участь у цьому жахливому звірстві, повинні відчути всю силу закону. В іншому випадку вони й ті, хто їх покриває, мають відчути на собі всю силу санкцій Магнітського на Заході“, – написав Браудер у своєму “Твіттері”.

Як відомо,  так звані “закони Магнітського” названі на честь юриста Сергія Магнітського, який помер у 2009 році в СІЗО у Москві за підозрілих обставин. Він був юристом компанії Hermitage Capital, заснованої Вільямом Браудером.

Як вважають колеги Магнітського та правозахисники, його цілеспрямовано довели до смерті умовами утримання і відмовою в медичній допомозі – за те, що розкрив злочинну схему, за допомогою якої співробітники МВС РФ і чиновники відмивали мільярди рублів.

Смерть Магнітського викликала значний резонанс в суспільстві й мала серйозні політичні наслідки для представників російської влади. Уряд США затвердив так званий “Список Магнітського”, в який увійшли 60 високопосадовців РФ, що мали безпосереднє відношення до справи та загибелі Магнітського. Їм заборонено в’їзд до США, також щодо них запроваджено санкції економічного характеру — арешти майна, рахунків тощо.

Пізніше аналогічні акти ухвалили Канада, Європарламент та окремі країни ЄС.

Читайте також:

Перший протест року: через убивство юристки Ноздровської на мітингу спробували побити голову ГУ НП Київщини. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна