Біля берегів Одещини ракетний катер ВМСУ відкрив вогонь по судну контрабандистів із Танзанії

 

Ракетний катер ВМСУ у взаємодії з військовою контррозвідкою СБУ та Держприкордонслужбою біля берегів Одещини припинив спробу контрабанди танзанійського судна, відкривши вогонь із гармати.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-центру Військово-морських сил ЗСУ.

“В останні години 2017 року у територіальних водах України було виявлено судно під прапором Танзанії, яке обґрунтовано підозрювалося в перевезенні незаконних вантажів. Керуючись положеннями законодавства України, а також Конвенцій ООН з морського права та про боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, з метою пошуку судна та подальшого стеження за його діями за розпорядженням командного центру ВМС ЗС України в море вийшов ракетний катер “Прилуки”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що судно-порушник було виявлене технічними засобами спостереження на траверзі села Курортне (Білгород-Дністровський район) в межах територіальних вод України. На виклик воно не відповідало, тому ракетний катер “Прилуки” розпочав його переслідування.

“З’ясувавши безперспективність спроби втечі від українського військового катеру, судно вийшло на зв’язок та було опитано згідно процедур, встановлених міжнародним морським правом. Проте судно-порушник вимоги зупинитися не виконало. З метою примушення до припинення протиправних дій ракетний катер “Прилуки” відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки по курсу судна, яке було зупинено та відконвойовано до порту Одеса”, – заявили у ВМС ЗСУ.

ракетний катер “Прилуки”

Припинення незаконних дій іноземного судна в територіальних водах України здійснювалося за підтримки броньованих артилерійських катерів “Аккерман” та “Бердянськ” із доглядовою командою на борту, а також катера морської охорони ДПС України із представниками СБУ.

На затриманому судні компетентними органами проводяться визначені законодавством юридичні процедури.

“Затримання судна-порушника стало можливим в результаті ефективної взаємодії між ВМС ЗС України, компетентними структурами військової контррозвідки Служби безпеки України і Державної прикордонної служби України та оперативних узгоджених дій цих органів забезпечення національної безпеки України на морі”, – підкреслили у ВМСУ.

Читайте також:
У ВМСУ показали, як росіяни обстріляли на Чорному морі наш “Почаїв”

Прикордонники на Дунаї затримали судно-хамелеон, яке раніше ходило до Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна