У Кабміні пояснили, як зміняться зарплати і пенсії військових з 1 січня 2018 року




Постанова Кабінету Міністрів №704, ухвалена 30 серпня 2017 року, буде виконуватися з 1 січня 2018-го де-факто в частині розмірів грошового утримання для діючих військовослужбовців.
При цьому структура грошового утримання, передбаченого постановою, буде введена пізніше, після ухвалення нового закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців.

Як передає “Новинарня“, про це в коментарі виданню “Цензор” повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

“1. Підвищення грошового забезпечення діючих військовослужбовців відбудеться з 1 січня 2018 року, в обсягах, які передбачені постановою №704 і новими тарифними розрядами.
Гроші на підвищення грошових виплат військовослужбовцям у бюджеті силових структур закладені, за це проголосував парламент, і це вже ніхто не змінить.

2. Збільшення грошового забезпечення станеться у всіх силових структурах, де є військовослужбовці, зазначені в 704-й постанові. Також будуть збільшені виплати поліцейським, але це врегульовано іншими рішеннями (…).

3. Постанова 704, таким чином, буде виконуватися з 1 січня де-факто в частині розмірів грошового утримання для діючих військовослужбовців. Але структура грошового утримання, передбаченого 704-ю постановою, буде введена пізніше, після ухвалення нового закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців і співробітників силових органів як це передбачено законом про пенсійну реформу, прийнятим Верховною Радою України від 3 жовтня 2017 року.

Справа в тому, що після набуття чинності постановою 704, перерахунку мали зазнати всі пенсії всіх військовослужбовців за нормами старого Закону. Реалізація норми старого Закону про перерахунок пенсій за розрахунками Пенсійного фонду вимагає додатково 35 мільярдів гривень на рік. Таких грошей у держави зараз немає.

(Для довідки: осучаснення пенсій для 11 млн. пенсіонерів вимагає 60 млрд. грн. на 2018 рік. На перерахунок пенсій для 544 тисяч пенсіонерів-військовослужбовців за нормами старого закону – 35 млрд. грн.)

4. Це не означає, що ми переносимо рішення цієї проблеми на рік. Наше завдання – у першому кварталі 2018 року винести до Верховної Ради і прийняти новий пенсійний закон для військовослужбовців і співробітників силових структур. Цей закон повинен встановити, новий порядок призначення і перерахунку пенсій.

5. Після ухвалення нового закону пенсії і соціальні виплати для військових пенсіонерів будуть збільшуватися протягом 2018 року, починаючи з 1 січня 2018 року (заднім числом).

6. Новий пенсійний закон, ухвалений у першому кварталі 2018 року, дозволить у першій половині року ввести в дію норми 704-ї постанови для діючих військовослужбовців, який змінить структуру їх грошового забезпечення”, – зазначив міністр Рева.

Раніше агенція “Українські новини” за підсумками засідання уряду 27 грудня повідомила, що Кабінет Міністрів нібито відклав введення в дію постанови №704 від 30.08.2017, що передбачає зміну структури та збільшення грошового забезпечення військовослужбовців всіх силових структур, до 1 січня 2019 року.

Згодом керівництво Кабміну змінило цей підхід.

Постанова Кабінету Міністрів №704 не визначає умов й розміру перерахунку пенсій для звільнених військовослужбовців.

Читайте більше:
Уряд змінив порядок нарахування зарплат військовим. РОЗ’ЯСНЕННЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна