Тривають розшуки правозахисниці Ноздровської, яка добилася ув’язнення “мажора”-наркомана, що збив насмерть її сестру

 

У Києві зникла юристка Ірина Ноздровська, яка розслідувала справу про загибель своєї сестри внаслідок ДТП і притягла винуватця-“мажора” до судової відповідальності.
Про це повідомив Андрій Хілько, який займається її пошуками, передає “Громадське“.

На його думку, зникнення пов’язане із тим, що Ноздровська “запроторила до в’язниці на 8 років вбивцю” Дмитра Россошанського, племінника голови райсуду.

Він зазначив, що правозахисниця Ірина Ноздровська раніше стикалася з погрозами з боку родичів та друзів винуватця аварії.

Журналіст Володимир Тимофійчук повідомив, що Ірина востаннє виходила на зв’язок у п’ятницю, 29 грудня, о 17.00. Вона телефонувала матері й казала, що перебуває на Петрівці (або Петрівцях) і їде додому маршруткою. За годину зв’язку з Іриною не було. Її телефон поза зоною доступу або зайнятий.
Згодом Тимофійчук поширив інформацію: “офіційно підтверджено, що зв’язок з Іриною зник в Старих Петрівцях”.

За словами Тимофійчука, зазвичай Ірина говорила, куди їде та о котрій годині буде, також вона завжди ночувала у себе вдома.

Журналіст заявляє, що Ноздровській часто погрожували друзі та родичі винуватця ДТП, із цього приводу було відкрито кілька кримінальних проваджень.

Як відомо, 27 грудня захист винуватця ДТП Дмитра Россошанського в Апеляційному суді Київської області майже добився його звільнення з-під варти за амністією. Однак суд ухвалив відправити справу до суду першої інстанції і продовжив йому арешт на 60 діб. Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”.

“Як виявилось, вбивці, які мають цирози, гепатити, енцефалопатії та купу інших прєлєстєй, спокійно можуть скористатись Законом «Про амністію», вийти на волю та впевнено продовжувати свою кримінальну кар’єру. Втім, завдяки громадськості, яка довгі роки контролювала цю справу і постійно тримала руку на пульсі, цього таки не сталось!” — зазначала вона.

“Відчути смак амністії виродку було нє суждєно! Новий рік вбивця буде святкувати в СІЗО! Як кажуть: “Як Новий рік зустрінеш, так його й проведеш!”
Одне з вкрай рідких справедливих рішень нам все ж таки вдалося сьогодні почути, за що дякую й суддям!” – писала правозахисниця.

ДТП, яку спричинив Дмитро Россошанський, сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, на своїй машині збив на смерть односільчанку, 26-річну Світлану Сапатинську, сестру Ноздровської. Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду.
Після двох років судових розглядів суд в Обухові засудив Россошанського до семи років позбавлення волі.
Ірина Ноздровська особисто вела справу своєї сестри в суді.

Як пише Тимофійчук, після засідання суду 27 грудня батько Россошанського пригрозив Ірині зі словами: “Ты плохо кончишь!”

Вишгородський відділ поліції поширив оголошення:

“УВАГА! РОЗШУК!
Вишгородським ВП ГУНП в Київській області встановлюється місце знаходження НОЗДРОВСЬКОЇ ІРИНИ СЕРГІЇВНИ / 27.01.1979 р.н., громадянки України, уродженки с. Демидів Вишгородського району, Київської області/,яка 29.12.2017р. близько 16:00год. останній раз виходила на зв’язок зі своїми рідними і по теперішній час до місця проживання не повернулась.
Прикмети: на вигляд 35-40 років, зріст 152 см., середньої статури, волосся світле, до плечей, очі голубі, має родимку над верхньою губою з лівого боку.
Була одягнена: в дублянку коричневого кольору, черевики зимові чорного кольору, помаранчевий светер, темно- сині штани, при собі мала червону жіночу сумочку.
Якщо ви знаєте місце перебування Ноздровської І.С. просимо вас повідомити за тел. 0635893126, (04596)2-20-65 та на спецлінію “102”.

Читайте також:
Прокуратура: винуватець сметельної ДТП, донбаський “мажор” Толстошеєв
– неосудний

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна