Чужа серед своїх. Радикали в Москві зірвали творчий вечір проросійської поетеси з Києва, а поліція – затримала її

 

У Москві російські радикали-“козаки” зірвали творчий вечір української поетеси Євгенії Більченко, яка раніше була прибічницею Майдану, але змінила позицію на проросійську.
Поліція, замість захистити її, затримала й забрала у відділок.

Про це повідомляють російські ЗМІ та дописувачі ФБ-сторінки Більченко.

Творчий вечір киянки проходив в московському клубі ICON. На заході з’явилися кілька десятків “патріотично налаштованих козаків”, які заблокували вхід до приміщення та агресивно виступили проти Більченко. Євгенію захищали її прибічники.
На місце події викликали поліцейських.

Поліція припинила вечір і доправила Більченко до райвідділку МВС “Якиманка” для перевірки документів.
Через дві години громадянку України відпустили без складання протоколу.

Коментатори дописів з цього приводу розійшлися в оцінках. Деякі стали на захист Євгенії, інші – підтримали дії нападників (“Она на Майдане скакала? Вот и пожинает плоды”, “Вы как-то однозначно назвали людей погромщиками? Они там что-то разгромили? Не совсем понятно, что понимать под “сорванным вечером”. Женя неоднократно призывала к диалогу. Она его получила. Возможно, не в тех выражениях, которые ей нравятся”).

37-річна Євгенія Більченко – російськомовна поетеса, прозаїк, культуролог, перекладач, доктор культурології, кандидат педагогічних наук, професор кафедри культурології факультету філософської освіти та науки Національного педагогічного університету імені Драгоманова.
У 2013-2014 роках була прихильницею Майдану, однак надалі стала в різку опозицію до майданівських сил та української влади, звинувачуючи їх у “неототалітаризмі”.
Вона заявляє, що в Росії немає українофобії, натомість в Україні при владі “нацики” і панує державна політика утисків російськомовних та росіян, вважає своїм союзником Руслану Коцабу тощо.
Під час війни Більченко неодноразово їздила виступати в Росії. Вважає, що у війні однаково винні і Київ, і Москва.
За “антиукраїнську пропаганду й заперечення російської агресії” внесена до бази сайту “Миротворець”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна