Тіллерсон: Нормалізація відносин між США й РФ неможлива без врегулювання в Україні

 

Держсекретар США Рекс Тіллерсон у своїй статті для The New York Times заявив, про відновлення нормальних відносин з Росією неможливо говорити до врегулювання ситуації в Україні.

Він підкреслив, що призначення Курта Волкера спецпредставником США засвідчує прихильність американської сторони до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

“За відсутності мирного врегулювання ситуації в Україні, яке має розпочатися з дотримання Росією Мінських угод, вести з Росією справи як зазвичай неможливо”, – підкреслив Тіллерсон.

Також він заявив, що у Вашингтона немає ілюзій щодо сьогоднішнього режиму в Росії.

“Ми не маємо ілюзій стосовно режиму в Росії, з яким маємо справу. У США зараз погані відносини з відродженою Росією, яка за останнє десятиліття вторглася в сусідні Грузію й Україну та підірвала суверенітет західних країн, втручаючись у вибори в США та інших країнах”, – написав глава Держдепу.

При цьому Тіллерсон зазначив, що Вашингтон готовий співпрацювати з Москвою щодо Сирії.

“Зараз, коли президент Путін висловив прихильність Женевському процесу під егідою ООН, який спрямований на створення нового майбутнього для Сирії, ми очікуємо, що Росія піде цим шляхом. Ми переконані, що втілення в життя результатів цих переговорів допоможе відтворити Сирію, вільну від Башара Асада”, – заявив глава Державного департаменту.

“Хоча ми проявляємо пильність щодо російської агресії, ми визнаємо необхідність роботи з Росією там, де наші взаємні інтереси перетинаються”, – підкреслив держсекретар США.

Як відомо, 26 грудня Рекс Тіллерсон обговорив по телефону з главою російського МЗС Сергієм Лавровим питання Сирії, України, а також КНДР.
Під час розмови держсекретар закликав Лаврова знизити рівень насильства на Донбасі та повернути представників РФ до Спільного центру з контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Читайте також:
Тіллерсон поговорив із Порошенком про Донбас і Антикорупційний суд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна