Теракт у Кабулі: на заході до роковин радянського вторгнення загинули понад 40 людей

 

За уточненими даними, щонайменше 41 особа загинула і понад 84 зазнали поранень 28 грудня в Кабулі внаслідок атаки терориста-смертника на шиїтський культурний центр та агентство “Afghan Voice”.

Як повідомляє ВВС, серед жертв і трамвованих є жінки і діти.

Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”, передає Reuters з посиланням на заяву бойовиків ІДІЛ.

У повідомленні, оприлюдненому інформагентством терористів Amaq, сказано, що атаку скоїв терорист, який підірвав пояс смертника, після чого сталося ще три вибухи в тій же зоні.

Угруповання “Талібан” одразу ж оприлюднило заяву про свою непричетність до теракту.

Як відомо, в останні місяці бойовики “ІД” здійснювали напади на шиїтів по всьому Афганістану.

“Метою нападу був Табайський культурний центр. Коли стався вибух, там проходив захід з нагоди 38-річчя радянського вторгнення в Афганістан”, – заявив заступник міністра внутрішніх справ Афганістану Насрат Рахімі.

Саїд Аббас Хуссаїні, журналіст “Афганського голосу”, повідомив, що один репортер агенції був убитий і ще два отримали поранення внаслідок замаху.

Читайте також:
Воююча Україна збільшить свій контингент в Афганістані

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна