Росія вживатиме заходів для обміну ув’язненими з Україною, хоча й не вважає їх полоненими

 

Росія зацікавлено в тому, щоб повернути російських військових та інших громадян, ув’язнених і засуджених в Україні у зв’язку з агресією РФ.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи зацікавлена РФ у тому, щоб обміняти росіян, які потрапили в полон в Україні, на громадян України з російських в’язниць, Пєсков сказав: “Безумовно, в Москві є зацікавленість бачити своїх громадян у себе в країні. Звичайно, ми готові вжити всіх заходів, які необхідні для звільнення російських громадян”.

Водночас речник Кремля заявив, що незаконно утримувані в Росії громадяни України не є полоненими, оскільки їх судили за російськими законами.

“Що стосується ряду осіб (громадян України – “Н”), які засуджені тут, в Росії, то, безумовно, вони не можуть вважатися полоненими або утримуваними особами – вони засуджені в Росії за російським законодавством”, – сказав Пєсков.

“У будь-якому разі, подібні питання вирішуються на найвищому рівні, і все залежить від тих рішень, які ухвалює глава держави”, – додав він.

Нагадаємо, 27 грудня відбувся великий обмін полоненими й ув’язненими між Києвом та ОРДЛО.
За непідтвердженими даними, в обміні не були задіяні громадяни Росії та інших країн, які утримуються в Україні у зв’язку з конфліктом.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна