До військового шпиталю в Києві надійшли 24 звільнені армійці, деякі зі старими осколками

 

У Головний військовий клінічний госпіталь у Києві в ніч на 28 грудня доправили 24 українські військовослужбовці, звільнених напередодні з ОРДЛО. Фахівці медустанови оцінюють їх стан як задовільний.

Про це розповів на брифінгу в четвер вдень провідний терапевт ГВКГ Міноборони України Сергій Прокопчук, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“24 військовослужбовці виявили бажання пройти обстеження і лікування в нашому військово-медичному закладі. Із 24 пацієнтів 18 госпіталізовані в терапевтичний стаціонар і шість – в хірургічний стаціонар”, – сказав лікар.

“На наше щастя, загальний стан всіх пацієнтів, які прибули на обстеження і госпіталізацію у військово-медичний центр, задовільний. Зараз проводиться планове обстеження”, – зазначив Сергій Прокопчук.

Він уточнив, що в рамках планового обстеження військовослужбовці здають аналізи, а також проходять діагностичні дослідження (УЗД, МРТ та ін.).

“Найближчим часом – за день-два – ми постараємося максимально швидко обстежити цих пацієнтів”, – спрогнозував провідний терапевт госпіталю.

У свою чергу провідний хірург шпиталю Ростислав Гибало зазначив, що у деяких із шести військовослужбовців, яких доправили в хірургічне відділення, виявлено застарілі не вилучені осколки та кулі, проте нині ніхто з них не потребує оперативного втручання.

“Протягом однієї-двох діб буде проведено обстеження. Ми відпустимо їх на свята додому до рідних. Після спілкування з рідними вони вже повернуться до нас для проходження реабілітації, і якщо це буде необхідно – для хірургічного лікування”, – поінформував він.

Фахівці військового госпіталю наголосили, що до їхнього закладу доправили виключно військовослужбовців з числа звільнених.

Як інформувала “Новинарня“, в середу, 27 грудня, біля Горлівки відбувся великий обмін полоненими й утримуваними особами між Україною й ОРДЛО. Було звільнено 74 особи, які перебували в полоні на непідконтрольних територіях Донбасу, із них в Україну виїхали 73 людини (зокрема 32 військовослужбовці).
У свою чергу Україна передала ОРДЛО 233 особи.

Читайте також:
“Скільки “Слава Україні!” Горлівка не чула давно”.
Ірина Геращенко описала подробиці звільнення заручників на окупованій території

Звільненим з полону виплатять по 100 тис. грн., – Мінсоц

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна