На КПВВ затримали колишнього “поліцейського ДНР”, який тримав курс на Німеччину

 

Прикордонники затримали колишнього силовика з сепаратистського угруповання “ДНР”, який намагався в’їхати на підконтрольну українській владі територію через КПВВ “Гнутове” і виїхати до Німеччини.

Затримання відбулося в понеділок, 25 грудня.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, оперативні співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби з’ясували, що у період з 2014 по 2015 роки громадянин України 1981 року народження проходив службу у Сніжнянському відділі так званої “поліції ДНР” на посаді оперуповноваженого.

За словами затриманого, він звільнився через “повне беззаконня і корупцію в лавах своїх колег”.

“Також він додав, що роботу на тимчасово окупованій території знайти важко, тож у Маріуполь їхав, щоб зробити закордонний паспорт і переїхати в Німеччину”, – йдеться в повідомленні.

Прикордонники направили до відділу Нацполіції у Донецькій області повідомлення за ч. 1 ст. 260 ККУ – “створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”. Затриманого передали співробітникам української поліції.

Читайте також:
Працівник української прокуратури намагався проїхати через КПВВ
за паспортом бойовика “ДНР” “Кабана”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна