Податкова реформа у США: главі мінфіну Мнучину підкинули гній замість бомби

 

У подарунковій упаковці, підкинутій міністру фінансів США Стівену Мнучину, поліція шукала вибухівку, але виявила кінський гній.

Про це з посиланням на поліцейський департамент Лос-Анжелеса анформує агенція Reuters.

Пакунок у різдвяній упаковці був знайдений в суботу ввечері біля будинку Мнучина у фешенебельному районі Бель-Ейр. Поліція підозрювала, що в ньому може бути бомба.

Вибухотехніки поліції  просканували упаковку рентгенном та виявили всередині кінський гній.
У пакеті також була різдвяна листівка з негативними коментарями щодо президента Дональда Трампа та нового податкового законодавства США.

Автомобільний рух у Бель-Ейрі, який вважається місцем проживання найбагатших людей Лос-Анжелеса, було перекрито.
Сам міністр Стівен Мнучин – колишній віце-президент Goldman Sachs Group та керівник фінансового напрямку президентської кампанії Трампа – у цей час не був у маєтку.

Як відомо, 22 грудня президент Трамп підписав закон про податкову реформу, яка передбачає зниження корпоративного податку на прибуток з 35 до 21 відсотка. Зниження податку для підприємців є безстроковим.
Закон передбачає зниження податкового тягаря і для фізичних осіб. Однак деякі послаблення для них закінчаться в 2025 році.

Критики вважають, що податкова реформа призведе до зростання державного боргу США майже до 1,5 трильйонів доларів за 10 років. Однак прихильники реформи розраховують на зростання ВВП через зниження податкового навантаження на бізнес.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна